«Hjelp og vennskap er hva katastrofehjelp dreier seg om», sier Scientologys frivillige

ST. CHARLES PARISH, LOUISIANA
26. september 2021

Når Scientology Frivillige Hjelperes katastrofeberedskapsteam ved orkanen Ida avslutter to ukers tjeneste i Louisiana og reiser hjem til sine familier og jobber, er tingen de lenge vil huske, varmen, vennligheten og motet til folket i Louisiana.

Nesten en måned etter at orkanen Ida rammet Louisiana, er St. Charles Parish endelig på vei tilbake mot «det normale». Skoler er i ferd med å gjenåpne, og strømmen er tilbake i mer enn 90 prosent av hjemmene. Et team av Scientology Frivillige Hjelpere som ankom til regionen for to uker siden, har reist hjem og visste at de gjorde en forskjell.

Scientology Frivillige Hjelpere i St. Charles Parish i Louisiana saget opp og flyttet et enormt tre som styrtet på en families eiendom og plasserte det der det kunne bli slept vekk.

Til tross for lange timer, hardt arbeid og krevende forhold, ser Scientology Frivillige Hjelpere tilbake på sin tid i regionen med gode minner om de varme og elskverdige menneskene de møtte og hjalp.

I løpet av de siste to ukene ryddet teamet ut flomskadede hjem for å forhindre ytterligere skader og gjøre det mulig å begynne med gjenoppbygging og renovering. De hogget opp og fjernet falne trær. De rev ned brukne grener fra trær for å hindre dem i å falle på intetanende forbipasserende.

Scientology Frivillige Hjelpere hjalp familier i St. Charles Parish med å redde sine hjem og eiendommer etter orkanen Ida.

Når som helst det trengtes, gav de Frivillige Hjelperne Scientology assister – teknikker utviklet av Scientologys Grunnlegger, L. Ron Hubbard, som har blitt kjent som «åndelig førstehjelp». Assister hjelper folk med å overvinne tapet og forvirringen som så ofte oppleves i katastrofetider.

I to uker hjalp et team av Frivillige Hjelpere i Louisiana familier som var rammet av orkanen Ida, med å få orden på sine liv igjen.

Da de ankom i Louisiana, logget Scientologys Frivillige Hjelpere seg på crisiscleanup.org for å finne nabolag med størst behov for hjelp. Ved å ta kontakt med Mount Zion baptistkirke, fant de ut hvilke menighetsmedlemmer som trengte hjelp. Ofte når de fullførte ett prosjekt, var det noen i nærheten eller på den andre siden av gaten som også trengte hjelp, som de var glade for å gi.

En mann som var bekymret over sin bestemor, men ute av stand til å komme seg til regionen, ordnet med hjelp fra de frivillige til å legge en presenning på taket over hullet som oppstod etter at et tre falt på det, for å forhindre at hjemmet ble ytterligere skadet.

De Frivillige Hjelperne gjorde det mulig for lokale skolestyrere å holde seg fokusert på å få skolene sine gjenåpnet ved å ta hånd om opprydningen av deres flomskadede hjem. «Jeg er veldig takknemlig og glad for at dere var så sjenerøse til å hjelpe meg og familien min i disse vanskelige tidene», sa en av skolestyrerne.

«En kvinne vi hjalp ropte på oss og takket oss om og om igjen», sa Scientologisten som ledet prosjektet. «Hun sa at de hadde ringt og bedt om hjelp, og ingen hadde kommet. Og nå som vi var her, ville hun kunne besøke barnebarna sine. Vi var alle så glade for å kunne hjelpe.»

«Deres teammedlemmer har vært i mine bønner og tanker hver dag siden vi møttes ved det store treet ved Mount Zion baptistkirke», sa et menighetsmedlem. «Dere er alle en vidunderlig velsignelse, og dere gjør en forskjell.»

Med omfattende skader på hjemmene i St. Charles Parish tilbrakte Scientologys Frivillige Hjelpere to uker i regionen for å hjelpe familier med å komme seg.

Scientology Kirkens Frivillige Hjelpere-program er en religiøs sosial tjeneste skapt i midten av 1970-årene av Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard. Det utgjør en av verdens største uavhengige nødhjelpsstyrker.

En Frivillig Hjelpers oppgave er å være «et menneske som på frivillig basis hjelper sine medmennesker ved å gjenopprette formål, sannhet og åndelige verdier i andre menneskers liv». Deres tro: «En Frivillig Hjelper lukker ikke øynene for smerten, ondskapen og urettferdigheten i tilværelsen. Tvert imot er han trent til å håndtere disse tingene og hjelpe andre til å oppnå befrielse fra dem og ny personlig styrke i tillegg.»

Deres motto er at uansett hva situasjonen er, «kan det gjøres noe med det».